„Rusia se pregatea sa atace Japonia in vara anului 2021” – Newsweek USA, citand o sursa din FSB

0
217

Rusia se pregatea sa atace Japonia in vara anului 2021, cu cateva luni inainte ca presedintele Vladimir Putin sa lanseze o invazie la scara larga in Ucraina, sustine un ofiter din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) intr-o scrisoare transmisa pe email si citita si de jurnalistii de la Newsweek USA.

E-mailul, datat 17 martie, a fost trimis de agentul FSB, supranumit „Vantul schimbarii”, lui Vladimir Osechkin, un activist rus pentru drepturile omului care conduce site-ul anticoruptie Gulagu.net si care este acum exilat in Franta.

Agentul FSB ii scrie regulat lui Osechkin, dezvaluind furia si nemultumirea din interiorul serviciului cu privire la razboiul care a inceput cand Putin a invadat Ucraina vecina la 24 februarie.

O scrisoare scrisa de denuntator si publicata de Osechkin a fost analizata de Christo Grozev, un expert in FSB. Acesta a declarat ca a aratat scrisoarea „catre doua contacte reale (actuale sau foste) ale FSB” care nu au avut „nicio indoiala ca a fost scrisa de un coleg”.

„Rusia se pregatea sa atace Japonia in vara anului 2021” – Newsweek USA, citand o sursa din FSB

Lasă un răspuns