The Mainichi, Japonia | Yenul scade la 154,- față de dolar pentru prima oară în 34 de ani

0
49

TOKYO (Kyodo) – Yenul a scăzut luni la New York sub linia 154 în raport cu dolarul american, pentru prima dată în aproape 34 de ani, din cauza reducerii așteptărilor că Rezerva Federală a SUA va reduce în curând ratele dobânzilor, pe fondul semnelor de inflație persistentă.

Valoarea monedei japoneze s-a depreciat în raport cu dolarul după tranzacționarea la Tokyo și s-a situat în intervalul inferior de 154 pe parcursul zilei la New York, niveluri văzute ultima dată în iunie 1990, după ce a atins 154,45.

Investitorii au vândut yenul pentru dolar pe fondul diferențelor mari de rate dintre Japonia și Statele Unite, deoarece băncile lor centrale au urmat politici monetare divergente ultra-strânse și, respectiv, stricte.

Yenul a fost cotat la 154,22-32 pe dolar la ora 17:00. Luni la New York, comparativ cu 153.90-91 luni seara la Tokyo.

În timp ce precauția cu privire la o potențială intervenție de cumpărare de yeni a autorităților japoneze a persistat, comentariile de luni la Tokyo ale ministrului de finanțe Shunichi Suzuki, care reiterează posibilitatea unei astfel de mișcări, nu au făcut nimic pentru a opri tendința de scădere a yenului.

Yen sinks to 154 range vs dollar for 1st time in 34 years

Lasă un răspuns