Radioactivitate sub limite în apropiere de Fukushima. Japonezii au golit în Pacific apa din reactoarele fostei centrale nucleare, afectată de cutremur în 2011

0
117

Ministerul japonez al Mediului a anunţat, duminică dimineaţă, că testele efectuate asupra apei de mare din apropierea centralei nucleare de la Fukushima nu au detectat nicio urmă de radioactivitate, la câteva zile după ce a fost evacuată apa tratată care fusese folosită pentru răcirea reactoarelor nucleare, relatează Reuters.

Ţara est-asiatică a început joi, 24 august, să deverseze în Oceanul Pacific apa de la centrala Fukushima, ceea ce a declanşat proteste în Japonia şi în ţările vecine şi a determinat China să interzică importurile de produse acvatice din Japonia.

Testele efectuate de Ministerul Mediului pe eşantioane prelevate din 11 puncte din apropierea centralei au concluzionat concentraţii de tritiu radioactiv sub limita inferioară de detecţie, adică 7-8 becquereli de tritiu pe litru.

mai mult la Ziare.com Radioactivitate sub limite în apropiere de Fukushima. Japonezii au golit în Pacific apa din reactoarele fostei centrale nucleare, afectată de cutremur în 2011

Lasă un răspuns