Preşedintele Republicii Azerbaidjan, la Bucureşti: ‘Anul viitor vom exporta către Europa cel puţin 11,6 miliarde metri cubi de gaz’

0
221

Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a declarat, sâmbătă, la Bucureşti, la semnarea Acordului în domeniul energiei verzi, că ţara sa este pregătită să livreze energie verde către Europa şi a menţionat că Azerbaijan va furniza către Europa şi peste 11 miliarde de metri cubi de gaz. În ceea ce priveşte România, Romgaz a semnat un acord de livrare de gaze începând din ianuarie 2023.

Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev a menţionat, înainte de semnarea Acordului privind energia verde, importanţa parteneriatului strategic, informează News.ro.

”Importanţa acestui parteneriat strategic care va fi semnat astăzi va fi contribuţia noastră comună la securitatea energetică a Europei, această înţelegere este un pas pentru a crea un cordior pentru energia verde. Vreau să îmi exprim recunoştinşa pentru doamna preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru sprijinul continuu acordat azerbajanului în proiectele de securitate energetică şi diversificare a energiei.. În timul vizitei domniei sale în Azerbaijan am semnat un memorandum de colaborare, pentru un parteneriat strategic între Azerbaijan şi UEşi am început deja să îl implementăm”, a precizat Ilham Aliyev.

Ilham Aliyev a menţionat şi exporturile de gaze realizate de ţara sa, către Europa.

/www.stiripesurse.ro/

 

Lasă un răspuns