Embassy of JAPAN in Romania

0
51
În data de 26 aprilie (vineri), domnul consilier Tatsuo Kitagawa a participat și a ținut un discurs la festivalul Taiju Matsuri, care a avut loc la Colegiul Național „Ion Creangă” din capitală.
Colegiul Național „Ion Creangă” din București este singurul liceu din România unde limba japoneză poate fi studiată ca primă limbă străină. În prezent peste 200 de elevi studiază aici limba japoneză.
Pe scena festivalului Taiju Matsuri s-au urcat elevii secției de japoneză a colegiului, care au oferit un spectacol de teatru complex (piese de teatru în limba japoneză, J-POP, dans japonez, demonstrații de karate și kendo, etc.), precum și scenete comice Rakugo între acte, spre amuzamentul publicului.
În fiecare sală s-au desfășurat diverse ateliere, de caligrafie și origami, o cafenea de serviciu (Maid café), o casă bântuită, un colț de jocuri, etc., iar evenimentul a fost la fel de animat ca un festival cultural japonez veritabil.
4月26日イオン・クレアンガ高校にて開催された「大樹祭り」に北川参事官が出席し、挨拶しました。
イオン・クレアンガ高校はルーマニアで唯一、日本語を第一外国語として学べる国立高校であり、現在200名以上の生徒が日本語を勉強しています。
開幕ステージでは生徒たちが日本語劇、JPOP、日本舞踊、空手や剣道のデモンストレーションなどを披露し、更に幕間には落語の小咄で笑いを誘っていました。各教室では書道、折り紙のワークショップ、メイド喫茶やお化け屋敷などが設けられ、日本の文化祭のような大きな賑わいを見せていました。

 

Embassy of JAPAN in Romania

Lasă un răspuns