Anunț uriaș pentru România: Japonia alocă un miliard de dolari vecinilor Ucrainei

0
172

Japonia va dezvălui, joi, un plan privind angajarea sumei de un miliard de dolari pentru a ajuta țările din jurul Ucrainei să accepte refugiați din țara devastată de război, a declarat ministrul de finanțe Shunichi Suzuki.

Finanțarea urmează a fi asigurată prin intermediul Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională (JBIC), deținută de stat, care oferă de obicei asistență sub formă de împrumuturi, garanții și investiții în capitaluri proprii.

Fondul va fi folosit inclusiv pentru a facilita investițiile firmelor japoneze în acele țări, a declarat ministrul Suzuki, reporterilor, la sosirea în Niigata, la nord de Tokyo, unde va prezida o întrevedere de trei zile a liderilor financiari din grupul G7 al națiunilor cele mai avansate. În privința Ucrainei, G7 va confirma sprijinul financiar promis până acum și rezultatele programelor de sprijin ale FMI, stimulând în același timp coordonarea între instituțiile financiare în curs de dezvoltare și sprijinind țările învecinate, a menționat Suzuki.

/www.hotnews.ro/stiri-international

Lasă un răspuns